Известие

Collapse
No announcement yet.

Инсталиране на DRL модул на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
    значи остава да развържеш минус кабелите щото във фара са общи, трябва да ги пуснеш до устройството, трябва да захраниш от горна страна с постоянни 12волта и накрая да измислиш как ще работят фаровете в нормален режим, светлинни клаксони и тнт.
    най-простото решение е да се поставят последователно на предпазителите диоди и фет да са П.
    значи в първия вариант имаш огромна промяна на заводската инсталация, във втория по-малка и си ограничен на 50% запълване. ами ако се окаже че е по-добре на 40 или 30....
    пак ти казвам, топлата вода е открита. тия модули са с по-проста схема, намесата в инсталацията е минимална и имаш възможност за настройки и монтажа е един и същ навсякъде.

Н канални се ползват при някои японски автомобили където комутацията е по минус.

При положение, че предлаганите 2-канални модули имат общ вход и 2 изхода, внедряването ако не се обединяват изходите въобще не е толкова лесна работа - ти самият каза защо. Ако ще обединяваме изходите, то защо е тогава 2 - канален модул?
    Една кофа мастило изписах за да обясня това, че и тук отново имаме търговски трикове, копирани наготово решения и схеми и липса на елементарна техническа мисъл.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

защото от бушониерата излизат 2 кабела /по един за всеки фар/ и връзката на модула се осъществява с едни специални щипки. просто се прищипва кабела на модула към кабела на фара. затова модула има един вход и два изхода. иначе схемата си е на смартдрл, всички други ползват много или по-малко тяхното решение.
      точка

Comment

Аз реализирах тази схема,и я монтирах на алфата и на бравата.На алфата не се налага разделяне на дългите,но на фиата се наложи допълнително реле.Тока на схемата е 3,8 ампера и свети идеално.Себестойноста излиза около 7 лв. и тръгва и работи без особености.
        Attached Files

Comment

а защо не ползва 556
          точка

Comment

Първоначално публикувано от dark05 Покажи съобщение
            Аз реализирах тази схема,и я монтирах на алфата и на бравата.На алфата не се налага разделяне на дългите,но на фиата се наложи допълнително реле.Тока на схемата е 3,8 ампера и свети идеално.Себестойноста излиза около 7 лв. и тръгва и работи без особености.
            Автора на тази тема бе написал, че при изключени светлини от лоста късите и дългите светлини са свързани паралел... Което значи, че ще светят и четирите предни крушки , когато е включен DRL-a. При теб така ли е или алфата ти е друг модел?
            Alfa Romeo 1.8 TS `98
            sigpic

Comment

при алфата ми не е така.Алфата е 156 2002 година
              Вързал съм ги на предпазителите които са за дългите и няма грижа.При бравата се наложи разделяне с едно реле и готово.На алфите преди вътрешният фейс мисля че ще се наложи това разделяне

---------- Post added at 13:00 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

556 не ползвах защото ако има някакъв проблем по лесно мога да го диагностицирам а и имах 555.А няма да се спести кой знае колко място с двойният таймер.На бравата с три релета на платката се побира в цигарена кутия.Сложил съм допълнително два транзистора и по този начин дори не е нужен радиатор,тъй като не греят

Comment

Здравейте колеги, да не отварям нова тема искам да попитам, сложиха ми такъв DRL модул и дългите светят на 30%. За да разделят късите и дългите са сложили реле, но когато гася колата от релето се чува един звук за около секунда и е много дразнещ. Някой знае ли дали може да се избегне това?
                sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Колега, тук надали някой ще може да ти каже, просто понеже не е ясно какво точно са вързали и как. Най-добре иди там, където са ти монтирали модула и искай да ти оправят проблема.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Те още там ми казаха, че понеже релето гаси плавно фаровете и за това се чува този звук
                    sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

свързали са ти го кавали.

потърси някъде в моята тема по въпроса с DRL и виж как го направих аз. Имаше няколко решения, но накрая го направих с второ реле
                      Last edited by KirilSol; d.m.y г., 19:36.
                      Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                      Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                      Lancia Ypsilon '02

Comment

Първоначално публикувано от KRASKO Покажи съобщение
                        Те още там ми казаха, че понеже релето гаси плавно фаровете и за това се чува този звук
                        Ценно....
                        Дай некво инфо да не ходи народа при тези мастори...
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Про Арм се казва сервиза където ми го монтираха. А ако ми кажете къде мога да ида да го направят както трябва ще съм много благодарен, понеже сам няма да мога.
                          Last edited by KRASKO; d.m.y г., 16:21.
                          sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от KRASKO Покажи съобщение
                            Про Арм се казва сервиза където ми го монтираха. А ако ми кажете къде мога да ида да го направят както трябва ще съм много благодарен, понеже сам няма да мога.
                            ще можеш, не е сложно. лошото е че много се разглобява таблото, където са релетата. Ако имаш желание ще ти кажа какво да направиш
                            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                            Lancia Ypsilon '02

Comment

Ако не те затруднявам може да ми кажеш и ще се пробвам. Благодаря предварително.
                              sigpic

ALFA ROMEO 156 1.8 TS

Comment

кой модул си купи? от габаритите ли се управлява?

както съм написал по-напред в темата, фаровете на 156 се управляват през реле (късите) и директно дългите. Този шум който чуваш е от релето, което започва да "бръмчи" защото пада захранващото напрежение заради DRL Модула. с други думи от 12V постепенно почва да намалява до 1-2V през релето и то започва да се затваря "бръмчейки"

какво трябва да се направи:

-разглабяш цялата дясна част на таблото над жабката
                                -точно зад мястото където се намира пасажерския еърбег (има десетина винта), но отзад гледано има 2 релета (по спомен едното е черно а другото кафяво)
                                -това кафявото е въпросното реле за фаровете което трябва да го "прескочиш"
                                и тук има няколко варианат, но аз го направих много лесно с още едно реле, което се управлява от габаритите (за това те питах твоя модул от габаритите ли се управлява)
                                Last edited by KirilSol; d.m.y г., 10:27.
                                Lancia Ypsilon '02

Comment

Working...
                                X